Nors pelesiniai suriai mūsų kultūroje yra bene tik apie 20 – 30 metų, tačiau visi jau įpratome juos skanauti. Jie puikiai tinka kaip skoninigo stalo asortimento dalis, taip pat ir kaip priedas prie vyno. Nagingi kulinarai nevengia pelėsinio sūrio dėti ir į įvairius patiekalus. Kaip serviruoti sūrį, jeigu jį tiesiog tiekiame į stalą?
Mažais kiekiais
Gražiai atrodys pelesiniai suriai, papjaustyti ir sudėlioti nedideliais kiekiais. Dėl šios priežasties jų ir apskritai nereikia labai daug. Kai sūriai tiekiami kaip užkandžiai, kur kas svarbiau jų įvairovė. Juk yra daug skirtingų pelėsinių sūrių, tad verta jų pateikti svečiams daugiau ir įvairių.
Derinant prie stalo dizaino
Sūrius patogu valgyti su jiems skirtais smeigtukais arba specialiais nedideliais įrankiais. Sūrių spalvos ir ornamentika yra labai gražūs, tad nereikia stengtis sūrių puošti specialiomis dekoracijomis – jie ir taip atrodys puikiai. Pakaks lėkštę priderinti prie bendro stalo.